Esküvői táncoktatás

tancoktatas

Az első tánc házaspárként? Legyen szó klasszikus keringőről vagy menyecsketáncról, mi felkészítünk rá!

Az esküvő a közös életetek legfontosabb napja. Ilyenkor hivatalosan is egymáshoz tartoztok. A nagy napotok fontos és emlékezetes pillanata, amikor házaspárként megnyitjátok a táncparkettet szeretteitek számára. A hagyományok szerint a friss házasok dolga megnyitni a táncparkettet és megejteni ott az első hitvesi táncot. Ez a tánc közös életetek első tánca, ezért nem mindegy, hogyan készültök fel rá.
Az esküvői előkészületek sok gonddal és feszültséggel járnak. A táncóráknak nem kell ezek közé tartoznia. Az esküvői tánctanítás felüdülés, feltöltődés a nagy készülődések közepette. Mi életre keltjük életetek legszebb esküvői táncát, bízzatok bennünk. Segítünk a műfaj, a zene kiválasztásában és elképesztő koreográfiát készítünk számotokra!

Milyen műfajt válasszunk az esküvői táncunkhoz?

Az esküvői táncok fajtái

Nyitótánc

Az első hitvesi tánc általában egy klasszikus bécsi keringő vagy angol keringő. Ebben az esetben a pár egy lassú, romantikus zenére, egymás karjaiba fonódva táncol. A zene és a koreográfia is illeszkedik a hangulat meghittségéhez, az alaplépéseken túl forgások, fordulások, térforma váltások és látványos emelések díszítik a koreográfiákat.

Meglepetés tánc

Ez általában az ifjú pár nyitótáncát követően, a vacsora végeztével elinduló pörgős, vidám dalokra történő bohókás koreográfia, amely célja a násznép mosolyra fakasztása. Kezdetben a násznép elhiszi, hogy egy igazán romantikus nyitótáncot figyel, amikor hirtelen a zene ritmusa megváltozik, a pár arca eltorzul és jöhet a mókázás, bolondozás. A meglepetés tánc kedvelt műfajai közé tartozik a modern stílus, a country, és a disco táncok.

Menyecsketánc

Miután az óra éjfélt ütött, a menyasszony leveti fehér ruháját és felhúzza a piros (vagy feltűnőbb színű) menyecske ruháját. Ekkor a vendégsereg szabadon megtáncoltathatja az ifjú asszonyt, majd a férj és feleség bemutatják a pörgős és látványos koreográfiájukat.

Ebben az esetben a párok az alábbi műfajokat preferálják:

  • Charleston
  • Rocky
  • Boogie woogie
  • Salsa
  • Cha-cha-cha
  • Disco
Mennyi idő elegendő a táncok elsajátításához?

Úgy vélem, egy klasszikus keringő elsajátításához kezdő táncosoknak 6-8 óra elegendő. Ez természetesen függ a kiválasztott zene terjedelmétől, az órák gyakoriságától és az otthoni gyakorlás mennyiségétől is. A táncórákat követően videós dokumentációt készítek a párról, így könnyedén otthon is átismételhetőek a megtanult gyakorlatsorok. A táncórák ütemezésére a heti 1x 1.5 óra vagy a heti 2x 1 órás táncórák a legideálisabbak. Így friss és naprakész tudásanyaggal, gyors tempóban haladunk a koreográfiával.

 
Hány perces koreográfiát érdemes táncolnunk az esküvőn?

Én ebben az esetben is azt vallom, vannak párok, akiknek elegendő, ha csak éppen megmutatják jelenlétüket a táncparketten és olyanok is akadnak, akik kifejezetten élvezik a reflektorfényt. Az aranyközépút véleményem szerint a 3 és 5 perces koreográfiák közé esik, amely nem olyan megterhelő az ifjú pár számára és leköti a vendégsereg figyelmét.

Amit garantálunk:

Az órák során a lendületesség és közvetlen hangnem jellemzi a pár és a táncoktató közti kommunikációt. A táncóráink célja az is, hogy a szorgalmas munkát túl kikapcsolódás és felüdülés legyen számotokra a táncórákon való részvétel. Egyfajta szórakozás, mintsem munka. Önbizalommal telivé teszünk titeket a táncórák alkalmával, megtanítjuk, hogyan szerezzetek magabiztos kiállást, hogyan váltok képessé helyesen előadni, eltáncolni a koreográfiákat.

A táncórák időpontjait tekintve rugalmasan alkalmazkodunk az igényeitekhez és időbeosztásaitokhoz.

Minden koreográfiánk egyedi és személyre szabott. A koreográfiák megalkotását szakmai felkészültség, precizitás és igényesség jellemzi. Így a táncotok mindenki számára felejthetetlen élmény marad. A koreográfia elemek kiválasztásánál a komplexitásra és a látványelemekre fektetjük a hangsúlyt. Ezen elemek megtanulása sok gyakorlással jár, de a kívánt siker soha nem marad el.

Meséljenek rólunk azok a képek, amelyeken a már nálunk táncolt párok láthatóak életük legboldogabb napján!